Lchf

En desperat kvinnas sista utväg! Nädå, jag har ju varit väldigt emot Lchf, bestämt mig för att jag behöver kolhydrater, men efter en liten debatt på Facebook innan helgen väcktes min nyfikenhet och jag har lät allt jag kommit över på nätet och i tidningar om Lchf och bestämt mig för att ge det en chans.

Så idag var första dagen och jag har ätit tokgott hela dagen och känt mig mätt och belåten. Men än har ju inget kolhydratsug satt in, vi får se hur det går då :P

Har ni några Lchf-erfarenheter att dela med er av?


Beach 2011? Nedräkning.....

48 dagar kvar till 1 juli som jag hade satt som mitt måldatum, 48 dagar som känns alldeles för kort för att nå dit jag vill. När jag började träna i januari trodde jag att det skulle vara lättare att bli smal om jag bara tränade som jag hade tänkt.

Så var dock inte fallet. Jag har kämpat på med träningen och visst har den gett resultat, jag har inget ryggont längre, jag orkar mycket mer, är piggare och har blivit grymt mycket starkare än jag var innan. Men jag har inte blivit så mycket smalare. Och tyvärr ville jag ju verkligen bli smalare så lite besviken känner jag mig allt.

Men det är 48 dagar kvar, 48 dagar som jag ska ta tillvara och verkligen kämpa. Har infört Olgas regel om 3 fria måltider på en vecka. Det vill säga tre måltider varje vecka så kan du äta vad du vill utan att tänka efter hur nyttigt det är. Att proppa godis en fredagkväll räknas som en måltid. Så jag har gjort av med två av mina fria denna vecka, ikväll. En kvar. Den ska förvaltas väl.

Veckans träning har sett ut som följer:
Måndag: cykling 13 km, 1 timmes promenad i sakta mak.
Tisdag: cykling 13 km, en halvtimmes intensiv kettlebellträning
Onsdag: "funktionell träning" bar stenplattor i mängder upp och ner för en slänt i trädgården, tog typ 2 timmar och mina armmuskler brann efteråt.
Torsdag: cykling 13 km, 1 timmes promenad i sakta mak.
Fredag: 1 timmes promenad i sakta mak.

(Lördag är tanken pw 30 minuter och 30 minuter kettlebell, söndag pw 45 minuter, lättare styrkepass)

Hur mycket skillnad kan 48 dagar göra? Jag har vägt och mätat mig idag så om 48 dagar får vi se vad man kan förändra på den tiden, förhoppningsvis nånting......

Bitterhet

Bitterhet är en känsla man ska akta sig för. Den äter upp en inifrån.

KlickediklickShoppat sommarklänning och pippikofta idag, tror att klänningen kommer vara så fin till halvkorta leggings och jeansjacka, och koftan blir jättemysig att ta på när det blir lite kyligt på kvällen *glad*

Ola, jag tror på dig!

Läs!

Syster & jag

Min syster och jag hade tappat bort varandra lite ett tag. Var på olika plats i livet, tog oss inte riktigt tid att höra av och träffas. Sen skilde hon sig. Och jag försökte finnas där och stötta. Såklart. Hon är ju min syster. Så nu har vi hittat tillbaka till varandra och hörs och träffas mer än vi gjort på flera år. Det gör mig glad. Det är värdefullt.

Min systers yngsta tjej och min yngsta son tidigare idag då vi träffades för att kolla loppisar och äta mjukglass i solen.

Blommig


Köpte ett linne med rosor igår på Cubus för 59 kr, glädje för liten peng, tycker det är jättefint.

Andas

Sitter i mörkret i lillens rum, han har sovit en stund redan men jag dröjer kvar lite, njuter av tystnaden, andas. Snart måste jag resa på mig, stoppa i en tvätt i maskinen, packa väskan inför morgondagens tripp till Umeå, blir borta på kurs i två dagar. Ska bo ENSAM på hotell i morgon, bara jag och tystnaden, känns som eufori i en trött mammas öron.


Koka vatten

Vet ni hur mycket vatten man måste koka i en stor familj då det vanliga vatttnet inte går att dricka, skölja frukt och grönt, borsta tänderna osv i på grund av en elak parasitjäkel?

Svar: Massa vatten.

RSS 2.0