Swings

Jag är så trött på att känna mig tjock. Tränar och håller på men faller för chokladfrestelser emellanåt. Dessutom behöver jag få in lite mer kondition. Bara styrka ger ju muskler och så men jag behöver bli av med typ 10 kg fett också. Det borde vara enkelt men det är det inte.

Min guru har en utmaning i april, 100 kettlebellswings per dag, förutom den vanliga träningen, jag hakar på. Testade ikväll och satan i gatan vad jobbigt det var. Men kul och förhoppningsvis lite effektivt med.

Ge mig styrka

Ett axplock av det man kan tjafsa med sin mamma om när man är tre år:

*Man vill inte åka bil hem från badhuset utan åka vagn (det är en dryg mil hem till oss från badhuset)

*Man vill inte vara ute när man är ute och inte inne då man är inne (klassiskt dilemma)

*Man vill äta med en gaffel om det är dukat med en sked och med en sked om det är dukat med en gaffel och om mamman varit förutseende och dukat med både och så kommer krokodiltårarna för att man vill ju inte ha båda två.

*Man vill inte sova i sin egen säng för den är inte skön och så är den gammal.

* Man vill inte sova alls för det är inte natten eftersom nån jävel bestämt att klockan ska ställas om så kvällarna blir ljusa.

Ja, det var väl dagens skörd på ett ungefär.


Tillbaka i verkligheten.

Vi hade det otroligt bra. Såklart. Bara att vara på tu man hand är så ovanligt och härligt att jag knappt behövt mer än så. Men nu hade vi bokat ett fint rum med bastu och showkväll med buffe och det var mycket lyckat. När man får tid att umgås så så rinner liksom vardagen av en och kvar står bara ett par, man hinner lyssna på varandra, skratta, ja ni vet, umgås. Man får en liten kärleksboost. Mycket trevligt!

Vi landade i verkligeheten igår och nu är alla hemma igen så nu är det bara att samla kraft för vardagen igen. Men jag tänker leva ett tag på vår mysiga rymning.


Dagen D

Idag händer det. Idag rymmer vi hemifrån, bara jag och mannen jag älskar. Jag tror och hoppas att vi kommer att ha alldeles underbart trevligt.

Glamour

Jag känner att det är på tok för lite glamour i min tillvaro. Vill strutta runt i höga klackar, snygga klänningar, dricka vin, äta god mat och mingla typ. Eller springa på stan, shoppa utan att fundera på om jag har råd och äta lunch på nån mysig restaurang.

Mindre vardag mer glamour vore trevligt emellanåt.


Nöjd

Tog mig i kragen och gav mig ut på en promenad först och sen körde jag ett styrkepass. Skön känsla efteråt som vanligt. Har haft svårt att ta mig för träningen i veckan, kroppen har känts tung och trött och jag har sovit halvilla hela veckan, helt utan anledning dessutom, otroligt irriterande. Men nya tag idag, kändes som sagt himla bra.

Har precis duschat och passar på att slösurfa lite, ska snart packa in lillemannen och möta upp storbarnen hos mina föräldrar, vi blir bjudna på middag där idag, alltid uppskattat.

Söndag

Bara jag och den lille hemma idag. Maken åker strax iväg till jobbet och de stora har åkt till slalombacken med sin pappa. Slappa eller städa och träna är frågan? Vad gör ni idag?

Shoppingtarmen ropar


Lite sugen på denna till nästa helg då det är hotellhelg med kärleken.


Och denna är ju bara så vardagssnygg så det finns inte, jag är ju tokkär i jeanskläder just nu men har inte köpt ett enda sånt plagg trots detta.


Lovely day

Att vara lediga samtidigt i två hela dagar känns så lyxigt så jag är alldeles till mig. Älskar det. Önskar bara att det var lite oftare.

Helt ärligt

Jag känner mig lite desperat, hur ska jag klara mig utan Jax, Opie, Gemma och alla de andra i Samcro? Helt fast i denna tv-serie och igår sträcksåg vi de fem sista avsnitten på sänsong 3, nu blir det att vänta ända till hösten på nya avsnitt. Jobbigt läge.

Undrar lite vad som är fel på mig

Har inte känt mig tipptopp på två tre veckor kanske, mår lite småilla, lite matt emellanåt. Känns lite som jag ska bli sjuk fast det aldrig bryter ut, eller som jag har nån brist på nån vitamin eller nåt.

Stoppade lilleman i vagnen och tog en promenad i det fina vädret och kände mig helt slut efteråt, trots att vi inte gick speciellt långt, en halvtimme typ. Jaja, har i och för sig inte kommit mig i säng i tid på länge eftersom jag och mannen fastnat i "Sons of Anarchy" så det kan ju vara en kombo av magkatarr och lite sömn. Den som lever får se antar jag.

Stör mig lite på att bloggen är så trist men vet inte hur jag vill ha den riktigt, anonym eller inte, bilder eller inga bilder och så vidare. Kanske i alla fall borde fixa nån färg eller nåt typsnitt jag gillar.

Försöker få ihop en bra vecka

Våra barn har sportlov denna vecka och det har inneburit att vi bara haft lilleman hemma i helgen, eller ja ända till imorgon då mina stora kommer hem, makens barn är hos sin mamma i två veckor. Och ni förstår inte hur underbart skönt det varit att ha det så lugnt i helgen. Jag behövde verkligen detta, speciellt efter allt tjafs som varit med tonårstjejen. Känner att jag slappnar av, släpper ner axlarna och mår gott.

Det har också inneburit mer egentid för mig och maken eftersom lillemannen somnar kring sju på kvällarna (vilket de stora definitivt inte gör). Jättehärligt!! Life can be good.

I alla fall, jag sitter och försöker planera en bra matvecka, en bra träningsvecka och en bra familjevecka, vi är alla lediga onsdag och torsdag så jag hoppas vi kommer hitta på nåt trevligt. Jag är lite sugen på en utedag, pulkbacke, solsken, lunch över öppen eld och så vidare. Håller tummarna för vädret.

Matplaneringen kommer jag ingen vart med riktigt, vill äta köttfärslimpa en dag, det är allt jag kommer på....

Träningsmässigt satsar jag på:
Mån: styrka
Tis: snabb promenad + magträning
Ons: snabb promenad + styrka
Tors: simning
Fredag: simning + styrka
Lördag: vila ev promenad
Söndag: Magträning

Ny kula

Jag känner att jag började censurera mig själv i den gamla bloggen, alltför många läste den, människor jag känner, min familj och så vidare. Tappade mer och mer lusten att skriva när jag var tvungen fundera om jag ville att svärfar, mamma eller kusinen skulle läsa. Ni fattar.

Så. Nu har jag en ny. Jag får se vart jag hamnar med denna. Kanske kommer blogglusten tillbaka, kanske inte. Jag kör och ser vart det leder.

Pöss!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0